به گزارش واحد سنجش و راه حلهای رفتاری در بازار (آبسیم) بورس نیوز، شرکت «پاکسان» 27 بهمن ماه به استقبال مجمع سالانه میرود. روند تاریخی نشان میدهد که در سالهای اخیر اغلب سود 600 ریالی بین سهامداران خود تقسیم نموده است. با توجه به شناسایی 1751 ریال سود به ازای هر سهم طی عملکرد یک ساله منتهی به آذر ماه 97، انتظار میرود مطابق روال سالهای گذشته، باز هم مبلغ 600 ریال به صورت نقدی بین سهامداران پخش گردد.

قابل توجه سهامداران، این شرکت همچنان 292 میلیارد ریال سود سهام بدهکار است و تاکنون پرداخت نکرده است.

منتظر افزایش سرمایه «پاکسان» باشیم / برآوردها از رشد سود این شوینده خبر می‎دهند

در ادامه به رقم بالای سود انباشته میتوان اشاره کرد که معادل 2.7 برابر سرمایه کنونی است. بنابراین، شرکت از معافیت مالیاتی استفاده کرده و قصد دارد 100 درصد از این محل جذاب بر سرمایه خود بی‎افزاید.

بر اساس تحلیل فاصله ساختار فروش، شرکت «پاکسان» در دوره اخیر توانسته هزینههای تولید را کنترل کند و با افزایش درآمد فروش ناشی از رشد نرخها، به حاشیه سود بالاتر دست یابد. البته از این منظر همچنان نسبت به میانگین 9 شرکت همگروه دیگر حدود 7 درصد عقب مانده است.

منتظر افزایش سرمایه «پاکسان» باشیم / برآوردها از رشد سود این شوینده خبر می‎دهند

با توجه به نوع فعالیت «شپاکسا»، بهای تمام شده بر پایه مواد مصرفی استوار است. 37 درصد مواد اولیه و ادوات بسته بندی مورد نیاز شرکت از طریق واردات تأمین می گردد و حتی سایر مواد مورد نیاز که از داخل تأمین می گردد نیز دارای منبع خارجی بوده است. بنابراین، مشکلات موجود در نوسان و تأمین ارز بر فروش، قیمت تمام شده تولید و حاشیه سود شرکت اثر قابل توجهی میگذارد.

به همین جهت، تولید مواد اولیه وارداتی در داخل شرکت جهت صرفه جویی ارزی و کاهش اثر تحریم‌ها لازم و ضروری است که باید هر چه زودتر به مرحله اجرا برسد.

منتظر افزایش سرمایه «پاکسان» باشیم / برآوردها از رشد سود این شوینده خبر می‎دهند

صادرات سهم 13 درصدی از درآمد فروش دارد که با توسعه این بخش میتواند از افزایش نرخهای فروش نهایت استفاده را ببرد.

شرایط تخصیص، تأمین و انتقال ارز برای واردات مواد اولیه و ملزومات تولید، محدودیت در واردات محصولات خارجی و همچنین تغییر در تعرفه واردات محصولات شوینده و مواد اولیه مورد نیاز، بر روند فروش و درآمدزایی «شپاکسا» تاثیرگذار است.

«شپاکسا» برآورد کرده در سال مالی منتهی به آذر ماه 98 موفق به فروش 135 هزار تن از انواع محصولات شود و به درآمدی بیش از 10 هزار میلیارد ریال دست یابد. این میزان درآمد 90 درصد بیش از مبلغ فروش سال مالی 97 است. در نتیجه این فرآیند، حاشیه سود 19 درصدی به بار خواهد نشست و به این ترتیب، روند رو به رشد حاشیه سود ادامه مییابد و به میانگین گروه خواهد رسید.